política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

Museu de la Seda Valencia participa en la exposició Patrimoni en Comú, que es pot contemplar fins el pròxim 18 de març en la 6ª planta de El Corte Inglés de Colón de València.


El president del Col-legi de l’Art Major de la Seda, Vicente Genovés, va acompanyar a Raquel Alario, Fallera Major de València 2017, al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i al director de El Corte Inglés de Pintor Sorolla-Colón, Domingo Quesada, en l’acte inaugural d’esta mostra que, amb motiu de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, convida als valencians i visitants d’arreu del món a conèixer a un poble mitjançant les seues festes.

Un acte on també estigueren presents Amparo Fabra i Álvaro Moliner, tots dos membres de la Junta Directiva del Col-legi de l’Art Major de la Seda, i José María Chiquillo, Focal Point de la UNESCO per a Espanya en el Programa Rutas de la Seda.

En l’espai del Museu de la Seda València poden contemplar-se eines relacionades amb l’ofici dels mestres seders, així como espolins, sedes antigues i documents de l’arxiu del Col-legi de l’Art Major de la Seda. Un mapa històric de la Ruta de la Seda i fotografies del museu després de la seua rehabilitació, completen un espai on el visitant podrà tindre una idea de la importància de la seda en la nostra història.

Art, monuments, artesania, pirotècnia, indumentària, flors, música, artistes fallers, gastronomia, literatura…són essència i pilars fonamentals de la festa que troben representació en este ampli espar denominat Patrimoni en Comú on han col-laborat a més del Col-legi de l’Art Major de la Seda, la UNESCO, la prestigiosa signatura d’indumentària valenciana, Álvaro Moliner, i els seus col-laboradors Vives i Marí, Art Antic, Can Can en Pac, Pilar Higón…; així com el Gremi d’Artistes Fallers, i el col-leccionista Rafael Solaz.