política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

Era una visita pendent, especial. Fins ara, algunes d’elles, havien conegut el Museu de la Seda de manera ràpida, fugaç, amb el soroll dels flaixos de fons. Més pendents del fotògraf que de la bellesa i història de les nostres sales. Esta vegada va ser diferent. Raquel Alario i Clara María Parejo, Falleres Majors de València 2017 i les seues Corts d’Honor, arribaven a la nostra institució acalorades por les altes temperatures pròpies d’un 27 de juliol a les 17:00 hores però sense estrès, relaxades, somrients, vestides amb mancança de formalitat, disposades a disfrutar d’una visita guiada per tal de conèixer reialment la gestació i la història de la seda valenciana.

Raquel

“Ha sigut un honor per a la cort i per a mi estar en el museu, aprendre la seua història, conèixer el procés de rehabilitació d’esta institució i la relació que existeix entre la seda valenciana i tot allò que som a hores d’ara els valencians. La vinculació de la seda és molt estreta amb València i les nostres festes, les Falles. Per tant, per a les representants del món faller ha sigut tot un orgull conèixer estes sales tan meravelloses”, asseguraba emocionada Raquel Alario, Fallera Major de València.

Raquel

Clara Parejo, Fallera Major Infantil, tampoc podia amagar la seua satisfacció, “m’ha encantat vindre, ens n’anem impactades i encantades. La Fama és espectacular, però en general tot el museu és molt bonic”.

Raquel

En tot moment, estigueren acompanyades per Amparo Fabra, presidenta de la Fundació del Museu de la Seda i per Eduardo Puertes, president de la Confraria de San Jerònim del Col-legi de l’Art Major de la Seda.

Raquel

“Ha sigut un plaer que hàgeu vingut. Esta és la vostra casa, la casa dels valencians. Espere que hàgeu descobert com un producte com ara la seda ha mogut una ciutat i una comunitat fins a un punt que seguim sent especialistes en la matèria”, afirmà Puertes.

Amparo Fabra, destacà “l’orgull i la satisfacció de la visita i la demostració de què la joventut també s’interessa per la seda, especialment vosaltres, que lluïu tot l’any eixes teles meravelloses, no sols per València sinò per moltes altres ciutats d’Espanya”.

Las màximes representants de la nostra festa són l’exemple viu de la importància de la seda valenciana amb la continuïtat de les nostres tradicions en la seua indumentària.