política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

La Confraria de San Jerònim del Gremi de Velluters del Col-legi de l’Art Major de la Seda va celebrar el passat dissabte 4 de noviembre la IV edició de la Gala Homenatge al Mantó de Manila.

L’hotel Ayre Astoria Palace València va acollir la IV edició d’una festa que estigué precedida d’una magnífica exposició: Mantons de Manila amb Història, cedida per l’empresa Tradició Mª José Gutiérrez López, la mateixa que va donar un mantó de Manila estil Imperi de 1820 (valorat en més de 1800 euros) amb la finalitat de ser sortejat entre els presents al sopar.

Més de 150 persones van estar presents en l’event. Cal destacar la presència de diferents representants d’institucions de la ciutat com ara l’agrupació del Botànic, Xiquets de Sant Vicent o l’associació Cantares Viejos.

També va destacar la il.lustre presència de la Fallera Major de València 2018, Rocio Gil Uncio, vestida amb la indumentària tradicional i lluint un meravellós Mantó de Manila pertanyent a la seua familia. La Fallera Major estigué acompanyada en este acte pel vicepresident primer de Junta Central fallera, D. Javier Tejero.

 

María Luisa Llorens, secretària del Col-legi de l’Art Major de la Seda, Amparo Fabra, presidenta de la Fundació Museu Seda, José María Chiquillo, president Red Internacional Programa Unesco Ruta de la Seda, Eduardo Puertes, president de la Confraria i la seua dona, Teresa Espert, van ser els components de la taula presidencial junt a la Fallera Major de València, Rocio Gil Uncio.

Un event on també es reuniren i disfrutaren seders, indumentaristes, col-legials, confrares i moltes falles amigues. Tots ells, col-lectius que recolzen les nostres iniciatives i apassionats del Mantó de Manila.

Amb esta quarta edició de l’homenatge al mantó de Manila, la Confraria de San Jerònim posa en valor, any rere any, l’ús d’esta vestimenta tan tradicional per tal que mai no caiga en l’oblit.