política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

“Els ulls dels jóvens en la Ruta de la Seda” és el títol del concurs i marató fotogràfic organitzat per la Xàrcia UNESCO Silk Road que s’ha presentat al Museu de la Seda en virtut de l’acord de col-laboració signat amb la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO.

L’objectiu de l’esmentat marató fotogràfic és encoratjar els jóvens a participar en esta iniciativa, amb l’objecte de realitzar fotografies artístiques que il-lustren la mítica ruta comercial i conscienciar-los de la importància d’este valuós patrimoni comú.

El concurs i marató fotogràfic, obert a tots els jóvens de 14 a 25 anys, tindrà dues categories mitjançant les quals es podrà participar: les franges d’edat són de 14 a 17 anys i de 18 a 25 anys. Els menors d’edat hauran d’aportar per a participar un permís previ, escrit i autoritzat pel seu tutor legal.

Els participants podran concursar amb un màxim de 20 fotografies i totes elles hauran de girar al voltant de la cultura, monuments, gent o paisatges relacionats amb la Ruta de la Seda. Les imatges seran jutjades per la seua originalitat, creativitat, qualitat fotogràfica i rellevància, per un jurat compost per set personalitats internacionals reconegudes pel seu treball artístic i designats per Audrey Azoulay, Directora General de la UNESCO.

“El programa UNESCO RUTA DE LA SEDA té com a objectiu posar en valor el llegat històric de la seda. Eixe llegat ha de ser conegut pels nostres jóvens. Els estudiants i universitaris han d’involucrar-se en els objectius del programa. Amb este concurs volem enconratjar-los a prendre fotografies artístiques que il-lustren este gran patrimoni i fer-los partícips d’este projecte UNESCO que enguany complix 30 anys des que fora creat en 1988 per Federico Mayor Zaragoza”, assegura José María Chiquillo, president del Programa UNESCO Rutas de la Seda Online Platform.

El guanyador del concurs obtindrà una càmera digital professional d’una lent amb objectiu 18-55mm. El segon premi serà una càmera digital semi-professional, i el tercer premi una càmera digital. L’anunci dels guanyadors es farà públic el 30 d’agost de 2018 en la página de UNESCO Silk Road.

“Per al Museu de la Seda es capital este tipus d’iniciatives. Cal animar els jóvens perquè prenguen consciència de la importancia que va tindre la seda i la Ruta de la Seda. Les accions digitals i tecnològiques són part del dia a dia dels jóvens i pensem que poden trovar un al-licient en este sentit. La seda està viva i els jóvens han de ser conscients d’açò i de que fa temps era la materia, el motor econòmic de, per exemple, la ciutat de València”, assegura Vicente Genovés, president del Col-legi de l’Art Major de la Seda.

Totes les bases del concurs es poden trobar en els següents enllaços:

https://unescosilkroadphotocontest.org

https://en.unesco.org/silkroad