política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

La mostra reuneix peces d’alguns dels millors modistes del segle XX com Dior, Lagerfeld, Balmain o Balenciaga procedents de l’ONG Delwende.

El Museu de la Seda de València ha presentat aquest matí l’exposició temporal “Els grans de la moda en la seda. Segle XX”,  una mostra amb peces de destacats dissenyadors que han passat a la història de la moda com Christian Dior, Pierre Balmain, Yves Sain Laurent, Carolina Herrera, Emilio Pucci, Lanvin, Givenchy, Karl Lagerfeld, Guy Laroche, Balenciaga, Valentino i Gaultier, a més d’uns altres menys coneguts però amb dissenys que donen una visió interessant sobre la importància que va tindre la moda en el segle passat.

L’exposició, que estarà visible fins al mes d’octubre de 2019, està dividida en vestits de núvia, carrer, festa i complements. La història de la moda reflecteix una evolució, tant en peces de vestir com en els complements i, entorn d’elles, han aparegut indústries com la de la seda a València.

“El visitant descobrirà una exposició molt dinàmica, amb molt de color, a més de representants icònics de la moda com Dior o Lagerfeld. Hi ha peces meravelloses entre les quals podem destacar alguns vestits de núvia espectaculars i els de festa, que són molt complexos ja que tot es fa a mà, amb cristalls de roca o perles; però també hi ha peces de carrer molt interessants”, ha comptat Teresa González, una de les comissàries de l’exposició.

El vestit de núvia és un dels articles tèxtils més complexos tant pel teixit com per l’ornamentació i en aquesta mostra hi ha peces que van des d’un vestit de 1908 en lli i encaix fins a un disseny de E. Stauffer en ras duquessa amb organza de seda natural. També el vestit de festa és de costosa elaboració, ja que és una peça generalment d’Alta Costura. Trobarem peces de Valentino o d’Emma Domb, entre altres.

“Aquesta exposició marca un abans i un després en el Museu de la Seda de València. Amb les possibilitats que tenim, sent un museu autosuficient, que siguem capaços de crear aquesta mobilitat i dinamisme amb ofertes d’exposicions temporals com la que hui presentem és un treball a destacar”, ha recalcat Vicente el Genovés, president del Col·legi de l’Art Major de la Seda de València.

 

El Museu de la Seda de València compleix 3 anys

 

El 17 de juny de 2016 va quedar oficialment inaugurat el Museu de la Seda de València i, des de llavors, s’han realitzat 6 exposicions temporals diferents i al voltant de 150.000 persones han passat per les seves instal·lacions.

 

“Son unes xifres importantíssimes per a nosaltres i per a la ciutat. Amb el treball que es fa des de la Junta de Govern tractem d’enriquir l’oferta cultural dia a dia. A nivell turístic el Museu de la Seda és un referent però hem de continuar lluitant pel visitant d’ací, ja que encara hi ha molts valencians que no coneixen les instal·lacions”, ha declarat Vicente el Genovés.