política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

El diumenge 29 de setembre, el Col·legi de l’Art Major de la Seda va celebrar una jornada molt especial amb motiu de la festivitat de Sant Jerònim, patró del gremi de velluters.

Els actes en honor al Patró van arrancar, com cada any, amb una missa en la Parròquia de Sant Martí Bisbe i Sant Antoni Abat. Posteriorment, en el Saló del Consolat de la Llotja de València, En Vicente Ebri Martínez, en categoria de Prior i Cònsol Major de la Llotja de València, va donar la benvinguda a tots els presents. Després del seu discurs, l’acte va ser presentat per En José Eduardo Puertes, President de la Confraria de Sant Jerònim.

Allí es va fer la imposició de la Medalla de la Confraria de Sant Jerònim als Clavaris Majors, Na Teresa González i En Cristóbal Moliner.

En Germán Navarro Espinach, Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Saragossa i coordinador del Comité Científic del Museu de la Seda, va ser l’encarregat de glossar sobre la figura dels Clavaris Majors amb unes emotives i afectuoses paraules.

A aquest moment va seguir la imposició d’insígnies i medalles, per part d’En José Eduardo Puertes, als nous col·legials i confrares:

Na Pía Sevillano Cabeza

En José María Juan Balbó

En Antonio Soriano Bisquert

En Joaquín Martínez López

En Miquel Rovira Lengua

En Cristóbal López Albert

Na María Enriqueta López Méndez

Na María José Salido Gómez

Na María José Pérez Rodríguez

Na Inmaculada Guinea Panach

En Manuel López Esteve

Na Inmaculada Sobrino Larrey

En Juan Carlos Ramón Chornet

En Donís Martí Albizua

Després, i de la mà d’En Daniel Muñoz Navarro, Doctor en Història Moderna i professor de la Universitat de València, es va realitzar una interessant conferència sobre ‘La moda i la seda a la València del segle XVIII’, amb la qual va il·lustrar als assistents sobre l’auge i la decadència de la sederia valenciana en relació amb la moda entesa com un fenomen social.

A més es va fer lliurament d’una placa commemorativa a En José Bartual, pels seus més de 50 anys com a col·legial de la institució. Finalment,  l’acte va ser clausurat pel propi En Vicente el Genovés de l’Olmo, President del Col·legi de l’Art Major de la Seda. “El Col·legi de l’Art Major de la Seda i València són ja un referent en la ruta de la seda. Es pretén dur a terme una renovació i actualització dels estatuts que estiguen a l’altura del Col·legi i del museu”, va declarar el Genovés.

El tradicional esmorzar en l’Hort del Museu de la Seda va ser el tancament perfecte a una jornada sempre especial per a tots els confrares, col·legials i amics que van compartir aquesta jornada tan sentimental per al Col·legi de l’Art Major de la Seda.

En ell, se li va atorgar una medalla de plata al consiliari de la Confraria de Sant Jerònim, En Mariano Trenco; i els clavaris majors van oferir uns valuosos presents per als fons del Museu de la Seda.