política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

La bandera de la Superació i la Discapacitat ha estat confeccionada amb sedes valencianes.

Els colors dels metalls nobles que la composen són: or, plata i bronze.

Este matí ha tingut lloc en l’hort del Museu de la Seda l’acte d’Exaltació de la Bandera de la Superació i la Discapacitat. La bandera va ser dissenyada per Eros Recio, ballarí professional amb Síndrome de Down, en 2017 amb l’objectiu de visibilitzar i lluitar pels drets de les persones amb discapacitat.

El Col·legi de l’Art Major de la Seda ha volgut convocar, organitzar i donar a la Comissió de la Bandera de la Superació i la Discapacitat esta bandera teixida en sedes valencianes en el taller Vives i Marí; i confeccionada per Jaime Guillem, de l’empresa Angelita Suay.

“És un gran orgull que la institució del Col·legi de l’Art Major de la Seda, que en el seu moment va ser el motor industrial de tota la València, haja solemnitzat la bandera amb la seda genuïna de la nostra tradició més arrelada. Amb esta bandera donarem al món un missatge d’inclusió, solidaritat i llibertat. Moltes gràcies en nom de totes les persones amb discapacitat del planeta”, ha declarat Eros Recio, president de la Comissió de la Bandera de la Superació.

En l’acte celebrat ha tingut lloc el lliurament de la bandera per part del President del Col·legi de l’Art Major de la Seda, Vicente Genovés, al President de la Comissió de la Bandera de la Superació i la Discapacitat, Eros Recio.

A més, s’han lliurat unes xicotetes banderoles com a reconeixement a la seua labor social a Vicente Genovés, President del Col·legi de l’Art Major de la Seda; José María Chiquillo, President de la Xarxa Internacional UNESCO Rutes de la Seda; Arantxa Roig, de la Fundació Roig Alfonso; Teresa Navarro, de Aspaym CV i a l’escriptora Carmen Carrasco.

“Amb esta acció el Col·legi de l’Art Major de la Seda ha volgut aportar la seua col·laboració a un important projecte que naix a València: la Bandera Internacional de la Superació i la Discapacitat. Esperem que este acte i esta bandera servisca per a unir-nos més en la causa de la justícia, solidaritat i plena igualtat entre tots”, ha afirmat Vicente Genovés, president del Col·legi de l’Art Major de la Seda.

Després del lliurament de banderoles, l’escriptora Carmen Carrasco, Delegada Nacional de poesia Granada Costa, ha llegit el seu poema ‘Ales d’Àngel’, premiat en el III Certamen de la Unió Nacional d’Escriptors Nacionals sobre persones amb discapacitat. Per a tancar este emotiu acte, Eros Recio ha tingut unes paraules d’agraïment als assistents. La bandera com a símbol té l’objectiu de mostrar la superació i l’esforç diari de les persones amb discapacitat, a més d’intentar aconseguir que tots puguen gaudir d’una igualtat d’oportunitats.