política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

Un document únic i extraordinari que mostra en imatges l’obra de la restauració integral de l’edifici, que va obrir les seues portes el 18 de juny del 2016.

El Museu de la Seda de València ha presentat el llibre “Rehabilitació arquitectònica del Col·legi de l’Art Major de la Seda de València”. Els encarregats de donar a conèixer aquesta obra han sigut Vicente Genovés, president del Col·legi de l’Art Major de la Seda, Fernando Aranda, arquitecte del projecte, Javier Catalá, restaurador del mateix, i Ricardo Bono, director general de l’empresa constructora Bertolín.

“És un llibre que està molt bé documentat. Amb ell a la mà es va a valorar molt més tot el que s’ha aconseguit amb la rehabilitació, es va a veure com estava l’edifici i el que s’ha recuperat. És un document únic i extraordinari”, assegura Vicente Genovés.

El llibre recull nombroses imatges en què es mostra tot el treball realitzat en la recuperació del Col·legi de l’Art Major de la Seda de València i, a més a més, inclou un DVD de 55 minuts en el que s’ensenyen el 18 mesos que va durar l’obra.

“Per a un arquitecte no es tracta d’un treball especulatiu, és molt més important per lo bonic que és per a València. Hi ha molt de vocacional i de professional més enllà dels interessos normals de tots el dies. Portàvem més de 25 anys darrere d’aquest projecte, hem fet un recorregut llarg i tortuós, i quant estàvem ja un poc deprimits perquè venia la crisi econòmica, aparegué la Fundació Hortensia Herrero i va ser millor del que havíem imaginat. La motivació està per damunt de qualsevol tema normal i per a mi ha sigut l’última vegada que m’he sentit arquitecte. Estic molt content de com ha quedat, hem tingut un bon equip i ha sigut obra de moltes persones. He gaudit com en tota la meua vida”, afirma l’arquitecte, Fernando Aranda.

El llibre és un gran treball gràfic que veu la llum després de que el Museu de la Seda de València obrira les seues portes el 18 de juny del 2016, un edifici que és història de València i que s’ha convertit ja en tot un referent per als valencians i per al turisme en general.